România are nevoie de antreprenori tineri

Adaugat la data mai 10, 2023 cu niciun comentariu

România are nevoie de antreprenori tineri, dar și de proceduri simple care să-i ajute să-și deschidă afaceri cât mai ușor, aici, în țară. Statul pune umărul la finanțare și asigură până la 200 de mii de lei prin programul Start-Up Nation. Investitorii de succes ajută și ei cu sfaturi și propria experiență, așa cum au făcut azi la o întâlnire cu studenții Academiei de Studii Economice din București.

Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii propune modalități cât mai simple de înființare a unei firme, în special prin digitalizarea procedurilor.

”Vârsta medie a antreprenorului român e undeva la 50-55 de ani. Deci este ridicată. Avem nevoie și din această perspectivă de intrarea tinerilor în economie”, a explicat Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru IMM-uri.

Anul trecut 10.000 de planuri de afaceri au fost aprobate prin programul Start-Up Nation. Pot fi accesate alocații guvernamentale de până la 200.000 de lei, nerambursabile, la care se adaugă o contribuție personală de 15% din valoarea investiției.

10.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu