România: Alertă într-un liceu de elită de București, unde a apărut un caz de meningită

Adaugat la data aprilie 18, 2019 cu niciun comentariu

Potrivit Inspectoratului Şcolar Bucureşti, o elevă de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr a fost diagnosticată cu boala. Fata a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”, însă, din păcate, a murit.

Eleva de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală, care a fost diagnosticată cu meningită, a murit. Iniţial, aceasta a fost dusă la Spitalul Universitar, de unde a fost transferată la “Matei Balş”.

A ajuns la Universitar în această dimineață, în jurul orei 04.00, conștientă. Starea fetei s-a degradat rapid, a fost intubată și ventilată. În jurul orei 07.00 a fost transferată la “Matei Balș”, după confirmarea diagnosticului. Tot personalul de la Spitalul Universitar care a intrat în contact cu fata a luat tratament profilactic.

Cursurile vor fi suspendate mâine la Colegiul Lazăr pentru ca spaţiile să fie dezinfectate. Mai multe virusuri şi bacterii pot provoca meningita. Poate cauza septicemie, dar şi leziuni permanente ale creierului şi ale nervilor, dacă nu e tratată urgent. Boala e mai frecventă la copii şi tineri.

„În această dimineață,  DSP București a primit o informare cu privire a unui caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul Gheorghe Lazăr. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecția în tot liceul”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

18.04.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu