Vitaminele sunt substante de care corpul nostru are nevoie in cantitati mici, dar pe care nu poate sa le procure decat din anumite produse. De aceea ele trebuie puse la dispozitia organismului prin alimentatie.
Vitaminele sunt produse, in primul rand, de vegetale. De aceea o alimentatie pe baza de fructe, cereale si zarzavaturi aduce toate vitaminele necesare organismului omenesc. Fructele din acest sezon contin tot felul de vitamine. Caisele, de exemplu, sunt unele dintre fructele cele mai bogate in vitamina A, fara de care pielea si in special tesutul conjunctiv care acopera ochiul devin uscate si se poate ajunge chiar si la pierderea vederii.
Piersicile contin vitamina B2 utila pentru sanatatea pielii si a retinei.
Astazi vom gati ceva specific sezonului in care ne aflam. Este o reteta usor de realizat. Este vorba despre o tarta cu piersici.
Ca sa o realizam ne trebuie:
3-4 piersici mari
2 cesti cu fulgi de ovaz
1/2 ceasca de stafide
1/4 ceasca de nuci macinate
2 cesti cu suc proaspat de piersici
1 lingurita de vanilie
coriandru
nucsoara
sare
Piersicile se pun deoparte. Toate celelalte indrediente se amesteca foarte bine. Se alege o tava pentru tarta si se pune compozitia in ea. Piersicile se taie feliute si se asaza in cercuri pana se astupa tot blatul. Se pune tava la cuptor, timp de 30-40 minute, la 180°C.
Piersicile sunt numite “fructele calmului” si sunt recomandate pentru a alunga starea de anxietate, destresand organismul intr-un mod inedit!
Ramaneti in forma: mancati intelept!
30.06.2015
sursa foto: 1. foodandnutricion.org; 2.mvfruit.com
5.419 Comentarii