Reteta zilei – Sufleu de cartofi

Adaugat la data mai 13, 2015 cu niciun comentariu

Care credeti ca este probabilitatea ca sa atingem varsta de 100 de ani? Oamenii de stiinta spun ca in zilele noastre sansele de a ajunge la aceastavarsta sunt mai bune ca oricand. Ca acesti ani sa fie calitativi, tine in mare masura de noi. Viteza proceselor de imbatranire nu este determinate numai de gene. Evitarea fumatului si a alcoolului, activitatea fizica si in special alimentatia sanatoasa ar putea prelungi viata cu pana la 10 sau 20 de ani.
Legatura dintre sanatate, nutritive si boala a fost recunoscuta de mult. In sec al XII lea, invatatul si medicul Maimonides scria: “Cunostintele privind alimentatia sunt poate cele mai importante din toata medicina, deoarece nevoia de hrana nu inceteaza nicioadata, nici in sanatate, nici in boala. “ Hranindu-ne corect, ne mentinem pe termen lung starea normala de functionare a organismului. Este corect sa mancam la ore fixe, sa nu sarim peste mese si sa nu mai gustam nimic intre ele. Sa consumam 2 l de apa in fiecarezi, sa limitam consumul de zahar si de ulei, sa consumam alimente bogate in fibre.

Sufleu de cartofi. Suna bine? Prima inghititura o va cere in mod sigur si pe a doua. Este bun de tot!
Se prepara rapid si arata bine pe farfurie. Daca aveti musafiri, un asemenea fel de mancare, va atrage si alte vizite.

Trebuie sa aveti: cartofi - confortmarket.ro1 kg cartofi, 1 kg spanac, doua cepe, doi catei de usturoi, patru linguri cu smantana vegetala, oregano si sare.

Cartofii se curata de coaja si se pun intr-un vas cu apa si putina sare, la fiert. Ceapa se taie fin si se caleste in apa si ulei. Se fierbe spanacul in apa cu sare timp de 5 minute si se lasa la scurs.
Se razuie cartofii, se toaca marunt spanacul si se amesteca cu ceapa calita, smantana, oregano si usturoiul pisat.
Se alege un vas de yena, in care se presara pesmet si se pune compozitia la cuptor, la 180 grade, timp de 30 min.

Unora le place sa manance acest sufleu cald, altora le place rece. Eu il prefer rece, pentru ca se incheaga bine toateingredientele si se tine ca o placinta.
Putem sa taiem sufleul in bucatele potrivite si sa il asezam pe un pat de salata verde. Crestam cateva ridichi si le presaram printre bucatile de sufleu.
Atat vizual cat si gustativ rezultatul este in topul extravagantei gatitului simplu!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

13.05.2015

sursa foto: 1. copilul.ro; 2. confortmarket.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu