Reteta zilei – Pasta de patrunjel radacina

Adaugat la data iulie 14, 2015 cu niciun comentariu

Patrunjelul este cultivat in intreaga lume si creste sub doua forme: cu frunze plate (sau italian) si cu frunze crete, fiind comun in bucatariile europeane, americane sau in cele din Orientul Mijlociu. In plus, mai este cultivat si un tip de patrunjel de la care este folosita mai ales radacina.
Aceasta planta poate fi utilizata in intregime: atat frunzele, cat si tulpina si radacina.
In forma proaspata, frunzele de patrunjel sunt presarate deasupra mancarurilor in bucatariile Europei Centrale si de Est, dar si in Vestul Asiei. Frunzele de patrunjel verde dau un gust special mancarurilor pe baza de cartofi, orez, legumelor gatite inabusit sau la cuptor, in ciorbe sau supe si in salate, sosuri sau pateuri.
De asemenea, radacinile de patrunjel sunt folosite ca baza in pregatirea supelor sau mancarurilor pe baza de legume.Un gust deosebit il au radacinile de patrunjel, taiate rondele, la cuptor. Simple, cu suc de lamaie,ori in combinatie cu alte legume, au un gust foarte bun! In ce priveste savoarea radacinei de patrunjel, este una de neegalat, unica. Pentru diferite afectiuni se foloseste sucul de radacini, obtinut in storcatorul de fructe, in combinatie cu cel de morcovi. Un beneficiu, obtinut de cei care folosesc acest amestec, este o silueta frumoasa, fara celulita.
Va spun cu convingere ca pateul din radacini de patrunjel, este unul dintre cele mai bune pe care puteam sa mi le imaginez. Racoritor si energizant!

Luati:pateu de radacina de patrunjel - restaurantedelux ro
5 radacini de patrunjel
3 linguri de orez fiert
2 linguri de fulgi de drojdie
2 linguri cu suc de lamaie
1 lingura de ulei
2 linguri cu smantana de soia
sare

Patrunjelul se curata, se spala, apoi se rade pe razatoarea fina.Se adauga orezul fiert, fulgii de drojdie, smantana de soia si sarea.Se mixeaza si treptat – treptat se adauga uleiul. Se obtine o pasta consistenta care se mananca proaspata.
Pateul de patrunjel cu paine integrala prajita si cateva masline vă va lasa in amintire cea mai frumoasa zi de vara!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

14.07.2015

sursa foto: 1. 4garden.ro; 2. restaurantedelux.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu