Bucataria moldoveneasca: este considerata de unii cea mai buna bucatarie din tara. Ea se caracterizeaza prin sosurile cu smantana sau sosurile lejere, fara, sau cu putina faina. Sunt renumite placintelele cu carne, cu ciuperci, cu varza, taieteii de casa si ciorba de potroace.
Alte specialitati moldovenesti sunt alivencile. Dintre deserturi trebuie amintita invartita ( aceasta insemna foi de aluat subtiri, presarate cu nuci si rulate, gatite la cuptor si insiropate), mucenicii moldovenesti (din aluat de cozonac, copti la cuptor, unsi cu miere si presarati cu nuca), poale-n brau (tot un aluat de cozonac, intins si taiat in patrate, cu umplutura de branza de vaci, coapte la cuptor).
Nu stim cum li s-ar parea moldovenilor musacaua de vinete, dar sigur aceasta reteta merita a fi incercata de oricine, indiferent de zona.
Se prepara simplu, din:
4-5 ardei grasi
2 vinete mari
1/2 kg de rosii
2 cepe mari
5 catei de usturoi
sare
Se coc ardeii si vinetele. Se curata si se rup fasii. Rosiile si ceapa se taie felii. Intr-un vas uns cu ulei se pune un rand de rosii, un rand de vinete, din nou rosii, ceapa, ardei si ultimul strat: de rosii. Printre straturi se pun 4-5 catei de usturoi si putina sare. Vasul se pune la cuptor pentru 15-25 minute.
Veti vedea ce frumos va mirosi in bucataria voastra in timpul coacerii….o placere de a gati, si o placere de a manca!
Ramaneti in forma: mancati intelept!
15.10.2015
sursa foto: 1. retetelemeledragi.com, 2. suivil.ro
5.419 Comentarii