Reteta zilei – Legume cu rosii la cuptor

Adaugat la data iunie 25, 2015 cu niciun comentariu

Legumele constituie o mina de aur pentru obtinerea unei hrane delicioase si sanatoase. O alimentatie variata, bazata pe alimente de origine vegetala, este capabila sa furnizeze organismului intregul necesar de grasimi, proteine, fibre si alte substante nutritive. Vestea cea mai buna este ca acest tip de alimentatie poate intarzia si preveni debutul majoritatii bolilor degenerative si poate ajuta chiar la vindecarea lor. Consumarea alimentelor vegetale, cu intregul lor continut de fibre, ne permite sa mancam cantitati mari de hrana, fara sa ne facem griji asupra cresterii in greutate, si este de natura sa promoveze o sanatate optima si un tonus energetic pe tot parcursul vietii.

O cromatica interesanta, dar si un gust delicat dau frumusete urmatoarei retete.
Legumele cu rosii la cuptor constituie un pranz lejer, dar consistent.

Pentru prepararea acestui fel culinar avem nevoie de:
doi dovleceilegume
o jumatate de kg de fasole verde
un sfert de varza
doi morcovi
cinci rosii
patru linguri de pesmet
250 g de maioneza de soia
o legatura de marar sau patrunjel
ulei
Se pregateste in urmatorul mod:
Dovleceii, fasolea, varza si morcovii se fieb in apa putin sarata si se strecoara cand sunt gata. Se taie toate in cuburi mici, iar rosiile se taie fin, in felii.
Se asaza intr-un vas de Jena jumatate din cantitate de legume, rosiile si cealalta cantitate de legume. Deasupra se presara pesmetul si se lasa timp de 10 minute in cuptorul incins. Apoi se scoate, se stopeste cu ulei si se distribuie deasupra maioneza de soia si patrunjelul verde sau mararul.
In locul maionezei puteti incerca sa puneti un sos de usturoi obtinut dintr-o capatana de usturoi, un cartof fiert, o lingura de fulgi de ovaz, trei linguri de ulei, doua linguri cu suc de lamaie, jumatate de cana de apa, cimbru si sare. Se mixeaza toate ingredientele. Se distibuie peste legume impreuna cu verdeata.

La masa regelui Henric al VIII lea, legumele erau numite hrana saracilor. Daca regele lua in serios proprietatile bogate ale legumelor, poate ca in ultima parte a vietii ar fi cutreierat regatul sprinten si energic, nu ar fi fost transportat cu ajutorul unei inventii mecanice din cauza obezitatii si in mod sigur ar fi trait mai mult de 56 de ani.

Noi va dorim intelepciune in administrarea vietii, pentru ca aceasta sa dureze cat mai mult!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

25.06.2015

 

sursa foto: 1,2 bucataria-romaneasca.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu