Reteta zilei – Drob de fasole

Adaugat la data octombrie 20, 2015 cu niciun comentariu

Stiti cum se folosesc corect uleiurile in bucatarie?
Un aspect foarte important de care trebuie ținut cont în alegerea uleiului este punctul de ardere, adică temperatura la care acesta începe să scoată fum.
Aceasta variază în funcție de materia primă a uleiului. De exemplu, uleiurile de migdale, de alune de pădure, de avocado, de palmier și de floarea-soarelui au cel mai înalt punct de ardere. Acestea pot fi folosite pentru gătitul la temperaturi foarte ridicate, precum prăjirea sau frigerea alimentelor.
Uleiurile de rapiță, de struguri, de arahide, de nuci de macadamia sau cel extravirgin de măsline au un punct de ardere mediu spre înalt. De aceea pot fi folosite în siguranță pentru coacerea în cuptor sau prăjirea rapidă, prin agitare, a alimentelor.

Printre uleiurile cu un punct mediu de ardere se numără cel de porumb, de semințe de dovleac, de susan, de soia, de nuci, de cocos sau de cânepă. Acestea sunt potrivite pentru prepararea alimentelor prin sotare ușoară sau coacere la temperatură mică ori pentru prepararea sosurilor.
Există și uleiuri care nu sunt recomandate pentru prepararea termică a alimentelor, precum cel din germeni de grâu sau in.

Daca veti prepara reteta de drob de fasole, va va trebui un ulei de porumb, soia, sau nuci.
drob de fasole - retetevegetariene roDrobul se prepara din:
3 cani de fasole fiarta
3 cepe taiate marunt
2 ardei grasi taiati marunt
2 linguri de ulei
6 linguri de faina
1 cana de bulion
2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse
4-5 catei de usturoi
busuioc
sare

Fasolea se mixeaza sau se trece prin masina de tocat. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se toarna intr-un vas uns cu ulei. Se pune vasul in cuptor pentru o ora. Cand este gata, se presara patrunjel tocat marunt si se garniseste cu feliute de rosii.

Iesiti din rutina alimentara preparand tot timpul ceva nou!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

20.10.2015

 

Sursa: semneletimpului.ro; „Retete culinare vegetariene”, Liliana Nadasan, Valentin Nadasan
foto: 1. randyclemens.com; 2. retetevegetariene.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu