Reteta zilei – Drob de cartofi

Adaugat la data iulie 07, 2015 cu niciun comentariu

Factorul cheie în menţinerea sănătăţii este alimentaţia. Prin materia şi energia pe care le furnizează, alimentaţia contribuie la dezvoltarea şi buna funcţionare a corpului uman. Paradoxal, elementul care ne ţine în picioare, este, potrivit multor statistici medicale, factorul care declanşează şi o serie de boli.
Nevoia de hrană este recunoscută ca fiind nevoia fundamentală a omului. Lipsa substanţelor nutritive duce la slăbire şi, după un timp, la apariţia unor boli sau chiar la deces. Războaiele sau calamităţile naturale au dus atât în trecut, cât şi în prezent la reducerea drastică a cantităţii de alimente disponibile.Subdezvoltarea economică face din subnutriţie o problemă nerezolvată a multor ţări sărace, în special din Africa şi Asia.
Persoanele subnutrite sunt mai susceptibile la afecţiuni cum ar fi de pildă, bolile infecţioase. Caracteristic ţărilor sărace este nu numai dificultatea de a asigura necesarul de calorii ci şi insuficienţa de proteine de calitate care sunt necesare creşterii individului.
Este foarte important să înţelegem că abuzul alimentar predispune şi el la anumite îmbolnăviri. Dintre cele mai reprezentative boli cauzate de aportul alimentar excesiv putem aminti obezitatea şi ateroscleroza. Din nefericire, aceste maladii afectează nu numai ţările bogate ci şi pe cele în curs de dezvoltare sau în tranziţie şi au dus la o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri şi decese.
Sanatoase si nutritive! Asa trebuie sa fie alimentele pe care le alegem. De data aceasta noi am ales cartoful, din care am preparat un drob gustos. Reteta urmatoare va va ajuta si pe voi sa il preparati.

Ingredientele sunt urmatoarele:cartofi
o jumatate de kg de cartofi cruzi
300 g cartofi fierti
100 g morcov crud
100 g ceapa
40 g faina
20 g pesmet
30 ml ulei
5-6 catei de usturoi zdrobiti
O legatura de patrunjel verde

Se curata si se dau pe razatoarea marunta cortofii cruzi, apoi se storc de amidon.Se razuiesc morcovii si cartofii fierti.Ceapa si verdeata se toaca marunt.Se amesteca intr-un vas cartofii fierti si cei cruzi, morcovii, ceapa, faina, pesmetul, usturoiul, patrunjelul si alte condimente dupa dorinta. Se asaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30 de minute la foc moderat. Cand se scoate, se stropeste cu ulei.

Toata bucataria este parfumata de aromele aduse de acest drob. Daca ati mai face si o salata de rosii, usturoi si busuioc, deja supraincarcati olfactiv locuinta. Nu va speriati! Sunt mirosuri binefacatoare, care genereaza o buna-dispozitie, pe care fiecare om satul o intelege!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

07.07.2015

sursa foto: 1. poetagurmanda.blogspot.com; 2. foodstory.stirileprotv.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu