Reteta zilei – Desert cu avocado

Adaugat la data iulie 23, 2015 cu niciun comentariu

Avocado este un fruct cultivat in zone cu clima tropicala precum Mexic, California, Hawai sau Florida.
Pomul de avocado are coroana bogata, vesnic verde si creste rapid. La maturitate poate atinge inaltimi de pana la 40 m. Un singur pom poate produce pana la 100 kg de fructe anual.avocado - theplaidzebra com
Fructele de avocado nu se coc inainte de a fi culese.Aceasta reprezinta o caracteristica a fructului de avocado.Un fruct matur poate fi cules si tinut la temperatura camerei intre 3 si 8 zile pana la coacere. Daca veti cumpara avocado necopt, nu este recomandat sa il depozitati in frigider. O solutie buna pentru coacerea rapida este aceea de a tine fructul in pungi de hartie.
Avocado este folosit atat in preparate culinare cat si in cele cometice.
Laudat pentru proprietatile lui, fructul de avocado este cunoscut ca fiind o sursa importanta de acizi grasi esentiali, care ajuta la reglarea nivelului colesterolului, stimuland activitatea organelor corporale, prelungind astfel viata. Avocado contine aproape 20 de vitamine, minerale si alti compusi vegetali benefici.
Se pare ca nu doar pulpa fructului este benefica ci si samburele.
Studiile au demonstrat ca samburele de avocado contine 70% din intreaga cantitate de antioxidanti a fructului, in timp ce pulpa si coaja contin doar 30%, mai multe fibre solubile decat ovazul. Ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul si previne infarctul.
Consistenta sa cremoasa si fina face din avocado un fruct apreciat in toate bucatariile lumii. Este folosit in preparate variate si desi am fi crezut ca gustul sau nu se potriveste cu deserturile, totusi am descoperit ca taiwanezii mananca avocado cu lapte si zahar, indonezienii prepara o bautura cu lapte, cafea si rom, iar filipinezii il fac piure cu zahar si lapte, la desert.

Am descoperit si noi o crema de ciocolata facuta din avocado. Interesant nu? Iata cat de usor se prepara:
Ne trebuie:
doua fructe de avocado (bine coapte)
3 linguri miere
2 linguri ulei de cocos
2 linguri de praf de roscove
cardamom
vanilie
2-3 linguri nucă pisată (optional)

Se scoate miezul de avocado și se pune fructul în robotul de bucătărie împreună cu praful de roscove, mierea, uleiul de cocos, vanilia și cardamomul.Se pune blenderul în funcțiune până se obține o cremă omogenă.
Se adauga nuca si se pune la frigider timp de 30 minunte.
Dacă nu aveți cardamom, puteți adăuga scortișoară sau coajă de portocală.
Puteți elimina nuca și adăuga nucă de cocos sau mentă.

Avocado respecta preferintele fiecaruia si se comporta elegant cu fiecare gust!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

23.07.2015

 

sursa foto: 1.kirbiecravings.com; 2. theplaidzebra.com

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu