Este inceput de primavara si trebuie sa profitam din plin de urzici in aceasta perioda. Vom prezenta astazi o crema de urzici.
Puneti pe masa de gatit urmatoarele ingrediente:
300 g urzici
500 g cartofi fierti
o cana ulei
o lingurita sare
5 catei usturoi
doua lingurite de faina
Si acum sa trecem la treaba.
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se paseaza. Urzicile congelate se pun pe foc pentru un clocot, se scurg si se pun in blender. In apa ramasa se incorporeaza faina care a fost deja amestecata cu apa rece si se da in clocot. Se pune in blender alaturi de celelalte ingredinetele si se amesteca pana devine o pasta.
Puteti sa adaugati si cateva linguri de smantana vegetala sau hrean razuit.
Aceasta este una dintre mesele de primavara cu arome delicioase. Grabiti-va sa o incercati!
Ramaneti in forma: mancati intelept!
07.03.2016
sursa foto: 1. hardyherbs.com; 2. i-medic.ro
07/03/2016 at 22:08
O mancare minunata …….acum putem folosi urzicile proaspete….sunt tocmai bune ,crude ,fragede…..