Scaderea in greutate reprezinta pentru unii o dorinta, pentru altii o necesitate sau chiar o problema. Cel mai trist moment este atunci cand observam ca anumite haine nu ne mai sunt potrivite, ori sunt foarte stramte, ori pur si simplu nu ne mai incap. In acel moment, tragem adanc aer in piept si ne spunem: trebuie sa slabesc! O sa alerg, o sa mananc mai putin, nu o sa mai mananc dulciuri, o sa dorm 7 ore din 24, iar lista poate continua. Suntem gata sa facem eforturi, de dragul rezultatelor.
Ca dietele sa functioneze este nevoie de schimbarea unor obiceiuri alimentare pe viata. Asa ca in primul rand trebuie sa identificam obiceiurile gresite. Apoi sa ne monitorizam si sa ne disciplinam. Specialistii au stability cateva reguli esentiale pentru curele de slabire:
Cea mai importanta regula este aceea de a nu manca decat la orele de masa prestabilite si nimic intre mese.
A doua regula este aceea de a manca doua mese pe zi, numai micul-dejun si pranzul si nimic dupa orele 14-15.
A treia regula esentiala pentru atingerea greutatii ideale,consta intr-o abstinenta totala in fata dulciurilor.
Imbinate cu activitate fizica, dar si cu o monitorizare stricta a caloriilor ingerate si a celor consumate, aceste reguli dau rezultate. Mai putine kilograme inseamna sanatate, frumusete si eleganta.
Ciorba de perisoare este felul principal al unui pranz sanatos si hranitor.
Pentru prepararea ei trebuie sa avem: Patru morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, trei cepe, un sfert de varza, 500 ml de suc de rosii, zeama de lamaie, smantana de soia, patrunjel verde, sare
Se pun la fiert 6 l de apa cu putia sare. Cand clocoteste, se adauga zarzavatul taiat in bucati mari. Dupa ce acesta este fiert, se strecoara supa, zarzavatul pasandu-se putin.
Pentru compozitia de perisoare ne trebuie: Doua cepe, 4 linguri de orez, 4 linguri de nuca macinata, 4 linguri de pesmet, 5 linguri de faina de gluten, sare
Se pune la calit ceapa in apa cu putina sare. Cand s-a inmuiat bine, se adauga orezul si se completeaza cu apa, astfel incat orezul sa fie acoperit. Cand orezul s-a umfalt, se stinge focul si se lasa la racit. Dupa care se adauga restul ingredientelor si se formeaza perisoare. Se pune supa strecurata la fiert, se adauga sucul de rosii si zeama de lamaie, iar cand clocoteste, se pun perisoarele.Dupa 15 minute in care acestea fierb, se stinge focul. Dupa ce se mai raceste se pune verdeata, si smantana de soia sau putin ulei.
Ramaneti in forma: mancati intelept!
09.06.2015
sursa foto: 1. turnulsfatului.ro; 2. adihadean.ro
21/01/2016 at 08:02
E foarte buna , o recomand tuturor celor ce vor să se alimenteze sănătos sau să slăbească.