Reteta zilei – Budinca de mere

Adaugat la data octombrie 29, 2015 cu niciun comentariu

Doza maximă de zahăr, atât pentru copii, cât și pentru adulți, nu ar trebui să depășească 10% din totalul caloriilor consumate pe zi, potrivit noilor recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății. Pentru și mai multe beneficii ale sănătatii, experții sugerează reducerea dozei de zahăr sub 5% din totalul caloriilor zilnice, adica circa 25 de grame, sau 6 lingurițe.Several types of white sugar - refined sugar and granulated suga
In corpul nostru se observa, cu timpul, efectele nocive ale consumului, fara moderatie, de zahar.
Consumul de prea mult zahăr afectează creierul. Experții in acest domeniu au observat că un consum bogat de fructoză timp de 6 săptămâni poate afecta semnificativ memoria și capacitățile de învățare și poate duce la încetinirea creierului.
În exces, zahărul poate duce la acumulare de grăsime în ficat, iar în unele cazuri această consecință produce inflamarea organului și poate deveni un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare.
Insa efectele zaharului nu sunt numai in interior, ci ele se vor vedea si la exterior, deteriorand aspectul nostru fizic. Ridurile și aspectul de piele lăsată și îmbătrânită pot fi consecințe ale reacției de „explozie inflamatorie în întregul organism”, care se petrece după consumarea de carbohidrați simpli generatori de enzime care descompun colagenul și elastina.
virgula
Pentru a fi siguri ca nu depasim cele sase lingurite de zahar pe zi recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, va invit sa faceti in casele dvs deserturi care sa respecte aceste procente de zahar. Budinca de mere este o idee buna.

orez si mere - seasontotaste co ukIngredinetele sunt urmatoarele:
300 g orez
1 kg de mere
2 linguri nuca de cocos
1 lingura cu pudra de roscove
1 l de laptede soia, sau apa
zahar brun, dupa preferinta
2 linguri de stafide
scortisoara

Se fierbe orezul cu laptele de soia sau apa. Merele se curate, se rad si se calesc, apoi se indulcesc dupa gust si se pune scortisoara. Orezul se amesteca cu zaharul si stafidele. Jumatate din orez se pune intr-o tava de teflon, se pun merele, apoi se toarna orezul ramas. Se presara cu pudra de roscove si nuca de cocos. Se coace 10 min la temperatura de 200°.

Tineti cont ca o viata mai sanatoasa este aceea in care zaharul reprezinta doar 5- maximum 10% din caloriile consumate pe zi.

Ramaneti in forma: mancati intelept!

29.10.2015

 

Sursa: semneletimpului.ro
foto: 1. bakeaholicmama.com; 2. healthchild.xyz; 3. seasontotaste.co.uk

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu