Republica Moldova se bazează pe sprijinul NATO

Adaugat la data februarie 09, 2023 cu niciun comentariu

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a declarat, la Bruxelles, că guvernul de la Chișinău mizează pe sprijinul NATO pentru a realiza reforme în toate sectoarele, inclusiv în domeniul apărării. Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu adjunctul secretarului general al Alianței, Mircea Geoană, care a spus că Republica Moldova este un partener apropiat al NATO.

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova: Considerăm această întâlnire drept un mesaj puternic din partea NATO şi a ţărilor partenere, care sunt gata să sprijine Republica Moldova pentru a ajunge la standarde democratice şi pentru a implementa reforme în toate sectoarele, inclusiv în domeniul apărării şi securităţii.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: Războiul provocat de Rusia a generat imense presiuni economice şi sociale asupra Republicii Moldova. Iar rachetele ruseşti lansate de Rusia asupra Ucrainei reprezintă o ameninţare directă pentru securitatea Republicii Moldova. Doamnă prim ministru, vreau să vă felicit pentru angajamentul pe care îl depuneți în continuarea reformelor în Republica Moldova.

09.02.2023

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu