Reguli noi pentru şoferi. Din 2030, s-ar putea legitima în faţa poliţiştilor prezentând un cod QR, care poate fi verificat şi recunoscut pe tot teritoriul Uniunii Europene

Adaugat la data martie 27, 2023 cu niciun comentariu

Este o propunere venită de la Bruxelles, care îşi doreşte, printre altele, să crească gradul de siguranţă pe drumurile publice.

Din 2030, modelul de permis auto ar putea deveni una cu telefonul.

Este propunerea venită din partea Comisiei Europene: aceea de a introduce permise de conducere digitale, care să poată fi verificate pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Bruxelles-ul vine cu reguli noi și în privința procedurilor de reînnoire sau preschimbare a unui permis de conducere.

Toate aceste proceduri vor putea fi făcute online, așa că șoferul poate să își schimbe documentul fără să se prezinte fizic la vreun ghișeu.

Cei mai mulți șoferi par încântați de inițiativă.

După ce va fi reglementată întreaga procedură, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să îşi pună la punct infrastructura digitală.

În România, în primele două luni ale anului, la nivel naţional s-au eliberat peste 236 de mii de permise de conducere. Cele mai multe astfel de documente au fost emise în Bucureşti şi în judeţele Bihor şi Cluj.

Cele mai puţine permise au fost emise în judeţele Tulcea, Covasna şi Călăraşi.

Iniţiativa Comisiei Europene este, în momentul de faţă, la nivel de proiect. Până să devină lege, mai poate suferi o serie de modificări.

27.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu