Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au ajuns la Paris

Adaugat la data septembrie 21, 2023 cu niciun comentariu

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Regina Camilla au fost așteptați la Arcul de Triumf din Paris de către președintele Emmanuel Macron, și de soția acestuia, Brigitte. După ceremoniile oficiale, Regele Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut și la Flacăra Eternă de la monumentul ridicat din ordinul Împăratului Napoleon Bonaparte.

Regele Charles și președintele francez au ascultat și Imnul Franței, moment în care cerul Parisului a fost brăzdat de două formațiuni de avioane – cele britanice din unitatea Red Arrows și cele franceze din Patrouille de France. Avioanele au lăsat în urma lor culorile roșu alb și albastru, care se regăsesc atât pe steagul francez, cât și pe cel britanic.

Regele Charles și Regina Camilla au discutat câteva minute cu demnitarii prezenți la ceremonie, după care s-au îndreptat spre Palatul Elysee, unde monarhul britanic avea programate discuții cu președintele Macron.

Francezii l-au așteptat cu nerăbdare și curiozitate pe Regele Charles, mai ales că această vizită a fost amânată câteva luni din cauza tensiunilor sociale din Franța.

sursa: TVR

21.09.2023

5.469 Comentarii

Lasa un comentariu