Putin, nouă vizită la Roma şi la Vatican: Avem o relaţie specială cu Italia

Adaugat la data iulie 06, 2019 cu niciun comentariu

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat joi, după o pauză de patru ani, o vizită oficială de o zi în Italia, unde se va întâlni cu preşedintele şi premierul italian, având programată şi o întrevedere cu Papa Francisc, relatează agenţia Tass.

Putin a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei Corriere della Sierra că „avem o relaţie specială cu Italia, verificată în timp” şi a salutat poziţia guvernnului italian care a susţinut că sancţiunile impuse de UE Rusiei ar trebui eliminate.

În interviu, apărut joi în cotidianul Corriere della Sera, Putin a vorbit despre „un acord de cooperare” între partidul său, Rusia Unită, şi Liga, în contextul în care în presa italiană sunt vehiculate suspiciuni de finanţare de către Rusia a formaţiunii lui Salvini.

„Salvini a avut o atitudine călduroasă faţă de ţara noastră, cunoaşte bine realitatea rusă. Ne-am întâlnit în 2014 la Milano”, a amintit Putin.

La acea vreme, Salvini nu era decât noul lider al unui mic partid în plină reconstrucţie după o serie de scandaluri. El era însă, ca şi acum, un susţinător fervent al ridicării sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea.

„De atunci, din câte ştiu, dl Salvini şi reprezentanţi ai partidului său menţin contacte cu colegii ruşi interesaţi de dezvoltarea cooperării cu parteneri lor italieni”, a adăugat liderul de la Kremlin.

În acelaşi interviu, el s-a referit cu afecţiune la magnatul Silvio Berlusconi, fost şef al guvernului italian.

„Suntem legaţi printr-o prietenie care durează de mai mulţi ani. Silvio este un om politic de statură mondială, un lider adevărat care apără cu putere interesele ţării sale în arena internaţională”, a spus Putin.

„Nu putem să ne vedem des, dar când se iveşte ocazia, el nu îşi ia niciodată libertatea să discute despre politica internă. Şi nici eu”, a adăugat Vladimir Putin.

06.07.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu