Proiect de lege: Persoanele care solicită concediu medical ar urma să fie verificate acasă cu poliția

Adaugat la data aprilie 10, 2023 cu niciun comentariu

Deputata PNL Raluca Turcan a anunţat că a depus în Parlament un proiect de lege prin care se vor stopa fraudele legate de concediile medicale fictive.

Proiectul de lege propune un mecanism de control al concediilor medicale care este realizat la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin lege.

„Am depus un proiect de lege prin care se vor stopa fraudele legate de concediile medicale fictive. În doar 2 luni de la începutul anului 2023 s-au solicitat deja sume însumând 60% din bugetul pe întregul an pentru plata concediilor medicale. Proiectul pe care l-am iniţiat propune un mecanism de control al concediilor medicale. Acesta se realizează la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin lege.
Va fi realizat de către angajatori, casele de asigurări de sănătate sau, după caz, de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, însoţiţi de către personal din cadrul poliţiei comunitare / locale. Se vor respecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia României şi se va garanta inviolabilitatea domiciliului sau a reşedinţei asiguratului. Persoanele care nu vor face această declaraţie, nu vor fi la adresa indicată sau nu vor permite verificarea – nu vor primi sumele cuvenite pe zilele de concediu medical”, a scris Raluca Turcan, vineri pe Facebook.

10.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu