Proiect al Ministerului Familiei și Tineretului: Părinţii care au copii mici ar putea să lucreze patru zile pe lună de acasă

Adaugat la data aprilie 17, 2023 cu niciun comentariu

Propunerea ca părinții care au copii cu vârste de până la 8 ani să lucreze de acasă patru zile pe lună îi vizează atât pe cei angajați la stat cât și pe cei din companii private.

Social-democrații susțin proiectul, dar sunt nemulțumiți că inițiativa a fost anunțată de liberali.

Inițiativa este binevenită, spun părinții, mai ales cei care depind de ajutorul rudelor pentru a-și crește copii.

Din Opoziție, USR atrage atenția că prevederile nu s-ar putea aplica pentru toți cei vizați.

OANA ȚOIU, deputat USR: Sunt 1.400.000 de părinți cu copii sub 8 ani în momentul asta în România și singurii pentru care s-ar putea aplica măsura ar fi funcționarii care au o componentă foarte mare de birocrație în munca lor.

Și asociațiile care lupta pentru drepturile părinților atrag atenția că legea ar trebui îmbunătățită.

Prin telefon ANA MĂIȚĂ, președintele Asociației “Mame pentru mame”: Aleșii să aibă în vedere că nu toate meseriile sunt de birou, că există şi brutari, că există şi constructori, că există şi medici, că există tot felul de astfel de meserii care nu pot fi făcute de acasă. Ar trebui gândit cumva o lege care să permită tuturor părinților cu copii mai mici de 8 ani să poată să petreacă mai mult timp cu copiii lor.

Proiectul a fost depus la Senat și urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate, acolo unde aleșii pot face modificări.

17.04.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu