Prof. dr. Ștefan Bratosin – Biografie

Adaugat la data decembrie 26, 2013 cu 1 comentariu

Ştefan Bratosin este profesor universitar doctor clasa 1 şi conducator de doctorat la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, Franţa în domeniul ştiintelor informării şi comunicării.

Stefan Bratosin

Prof. dr. Ștefan Bratosin, realizatorul emisiunii „Semne și simboluri” de la Speranța TV

Este doctor în Teologie al Universitatii Aix-en-Provence şi doctor în Stiintele informării şi comunicării al Universităţii Charles-de-Gaulle Lille, Franţa. Ştefan Bratosin este specializat în media şi religie, comunicare organizatională şi interculturală, audiovizual şi teritoriu, spaţiu public, concertare şi dialog social.

Tezele de doctorat pe care le conduce se înscriu în aceste câmpuri. A publicat numeroase studii, articole şi eseuri în reviste internaţionale precum şi in volume colective şi volume ale conferinţelor internaţionale unde a fost invitat cu numeroase comunicări. Este autorul a mai multor cărţi apărute la edituri internaţionale de prestigiu – Blackwell Publishing Oxford, Peter Lang, Harmattan, Presses Universitaires de Mirail etc. – dintre care La concertation. De la pratique au sens, Démocratie participative en Europe, La nouthésie par la poésie : médiations des croyances chrétiennes, Le service : médiations subjectives entre action et connaissance.

Cărtile profesorului Ştefan Bratosin se regăsesc in bibliotecile universităţilor importante ale lumii precum : Yale University, Oxford University etc. De asemenea, el este la originea organizării unor importante manifestări internationale – congrese, conferinţe si workshopuri. Ştefan Bratosin este fondatorul laboratorului de cercetare pluridisciplinar CORHIS al Universitatii Paul Valéry si directorul axei  „Comunicare si intervenţie socială” ale aceluiaşi laborator.

De asemenea, este fondatorul şi directorul reţelei de cercetători Open Research Center for International Applied Research Studies of Innovations in Communication (ORC-IARSIC) al Institut des Technosciences de l’Information et de la Communication al Universitatii Paul Valéry din Montpellier, reţea care reuneste cercetători din 15 ţări. Este fondator şi director al revistei academice Essachess – Journal for Communication Studies. Din 2012, el este director al colecţiei în Ştiintele comunicarii Ad Communicare al Presses Universitaires de la Méditerranée (PULM) ale Universitatii Paul Valéry.

Între 2010-2012, Ştefan Bratosin a fost director al Laboratoire d’Etudes et de Recherches Appliquées en Sciences Sociales, laborator abilitat pe trei universităţi : Université Paul Sabatier de Toulouse 3, Université Paul Valéry de Montpellier 3, Université Toulouse le Mirail. Ştefan Bratosin este expert-evaluator în ştiinţele informării şi comunicării al Agence d’évaluation de la recherche et de l’enseignement supérieur (AERES) din Franţa. În 2005 a fost expert pe lângă Ministerul Educaţiei din România în cadrul programului „Cercetarea de excelenta 2005″.

În calitatea sa de expert-evaluator internaţional al CNCSIS din România în cadrul FP7 „Evaluarea calităţii în universităţi. Creşterea vizibilităţii prin intermediul publicaţiilor ştiinţifice”, Stefan Bratosin a participat, împreună cu experţi finlandezi, englezi, greci la evaluarea Şcolilor doctorale şi centrelor de cercetare în comunicare din universităţile româneşti. El este director de proiect şi membru în echipele mai multor proiecte internaţionale. Este profesor asociat al mai multor universităţi din Romania (Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Bucureşti).

A lucrat ca trainer şi consultant în relaţii publice, publicitate, comunicare evenimenţiala pentru mari companii franceze.

5.436 Comentarii

  1. Interesanta biografía

Lasa un comentariu