Prima femeie de culoare care va apărea pe dolarul american

http://www.gandul.info/international/prima-femeie-de-culoare-care-va-aparea-pe-dolarul-american-15267539

Adaugat la data aprilie 22, 2016 cu niciun comentariu

Departamentul Trezoreriei din America a decis, după o perioadă îndelungată de consultări, să pună pentru prima oară o femeie de culoare pe bancnota americană. Este vorba despre Harriet Tubman, o militantă pentru abolirea sclaviei şi pentru dreptul de vot al femeilor. Aceasta va apărea pe bancnota de 20 de dolari, luându-i locul lui Andrew Jackson, cel de-al şaptelea preşedinte al Americii, notează The Guardian. Şi alte femei au figurat în trecut pe bancnote americane, printre care Martha Washington, soţia fostului preşedinte american, George Washington.

Anunţul a fost făcut de Jacob Lew, secretarul Trezoreriei Statelor Unite. Iniţial acesta a dorit să pună o femeie pe bancnota de 10 dolari, în locul lui Alexander Hamilton, primul secretar al Trezoreriei Americane şi fondator al Partidului Federalist American. Însă decizia a fost schimbată la cererea a numeroşi cetăţeni, care o voiau pe Harriet Toubman pe bancnota de 20 de dolari.

“Decizia de a o pune pe Harriet Toubman pe bancnota de 20 de dolari a fost influenţată de miile de răspunsuri pe care le-am primit din partea cetăţenilor americani, atât tineri cât şi bătrâni”, a declarat Jacob Lew.

sursa: www.gandul.info

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu