Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat după masacrul de la o școală gimnazială din Belgrad, că trebuie găsite soluții astfel încât așa ceva să nu se mai întâmple niciodată.

Adaugat la data mai 04, 2023 cu niciun comentariu

Vucic a afirmat că soluția nu este creșterea numărului de polițiști înarmați, ci trebuie găsite alte soluții: “Avem peste 300 de școli in Belgrad și 150 de polițiști care nu pot să acopere toate școlile. Ce să facem, să umplem școlile și parcurile cu polițiști cu automate Kalashnikov? Trebuie să găsim o altă modalitate.”

Președintele sârb a subliniat că este o problemă a întregii societăți, nu doar a clasei politice și a făcut apel la unitate: “E o problemă pentru întreaga noastră societate, nu e doar problema puterii si a opozitiei. Vrem să fim uniți în a dori să ne schimbăm și să ne recunoaștem propriile greșeli.”

Nu ne amintim o durere mai mare, trebuie să găsim soluții ca așa ceva să nu se mai întâmple, a mai spus Vucic.

Președintele Serbiei a dat și alte informații despre copilul atacator: acesta era marginalizat de colegi și ar fi cerut să fie mutat la o altă clasă, unde avea trei prieteni. De asemenea, băiatul luase lecții de tragere în poligon, cu tatăl său.

Un elev de clasa a VII-a  şi-a împuşcat profesoara într-o sală de clasă din Belgrad, în cursul dimineţii de miercuri, după care a deschis focul împotriva altor elevi şi agenţi de pază. Adolescentul a ucis opt copii şi un agent, iar alți şase copii şi profesoara lor au fost spitalizaţi.

Potrivit cercetărilor, adolescentul era de multă vreme agresat de colegii săi, iar școala nu a luat nicio măsură. El premeditase și plănuise în detaliu atacul.

Tatăl copilului avea permise legale pentru arme. Bărbatul şi-a închis armele într-un seif la care avea un cod, dar acesta era cunoscut de băiat.

Adolescentul și tatăl său au fost arestați.

04.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu