Președintele Klaus Iohannis, primit de Împăratul Japoniei și de premierul nipon

Adaugat la data martie 07, 2023 cu niciun comentariu

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marți dimineață de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi de Împărăteasa Masako, la Palatul Imperial, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Tokyo.

Apoi, președintele a semnat împreună cu premierul Fumio Kishida Declarația Comună de Instituire a Parteneriatului Strategic, document care duce relațiile româno-nipone la cel mai înalt nivel.

“Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potențialului bilateral, în beneficiul țărilor și cetățenilor noștri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar și cultural-științific”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni vizita oficială în Japonia, cu o întâlnire cu preşedintele Camerei Consilierilor, Hidehisa Otsuji, la sediul Camerei Superioare a Dietei Naţionale a Japoniei.

Principalul obiectiv al vizitei în Japonia a fost ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de Parteneriat strategic. Semnarea documentului a încheiat un amplu proces de consultări şi negocieri, la 5 ani de la adoptarea deciziei de lansare a acestui parteneriat.

Este al doilea parteneriat strategic încheiat cu un stat asiatic, după cel cu Coreea de Sud.

07.03.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu