Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj în cadrul ceremoniei de deschidere a Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

Adaugat la data februarie 18, 2023 cu niciun comentariu

Şeful statului a urat mult succes Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, afirmând că este unul dintre cele mai importante momente ale istoriei oraşului de pe Bega din secolul XXI.

“Astăzi, la 16 ani de la prima capitală românească a culturii europene, dumneavoastră veniţi cu un proiect prin care timişorenii şi mândra comunitate a bănăţenilor îşi prezintă şi îşi valorifică tradiţiile şi energiile culturale, spiritul civic şi aspiraţiile”, a mai transmis Iohannis în mesajul care a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor.

El a subliniat că titlul de Capitală Europeană a Culturii nu a fost uşor de obţinut, 14 oraşe din România fiind înscrise într-o competiţie puternică.

“Timişoara a fost cea care a primit laurii pentru că a prezentat un program ambiţios şi novator. Light Your City a câştigat prin viziunea pe care o promovează, care nu doar fructifică resursele culturale ale oraşului şi ale zonei în care este situat acesta, dar propune un înnoit angajament civic şi are drept obiectiv transformarea Timişoarei într-un pol cultural de relevanţă europeană. Vă doresc ca acest deziderat să se împlinească!”, a afirmat Iohannis.

Şeful statului a precizat că de la decizia juriului european din 2016 şi până în prezent a fost parcurs un drum greu, care a presupus eforturi susţinute pentru a depăşi momentele extrem de dificile care au afectat punerea în practică a proiectului.

18.02.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu