Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe după seismul devastator de luni dimineață

Adaugat la data februarie 06, 2023 cu niciun comentariu

“Gândurile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia și Siria”, a transmis președintele României, Klaus Iohannis, prin intermediul rețelelor de socializare.

Șeful statului i-a asigurat pe cei afectați de tragedie că România este alături în aceste momente dificile.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis a venit la scurt timp după anunțul guvernului privind acordarea de sprijin Turciei.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia.

Sprijinul oferit de Statul Român a fost acceptat de autoritățile turce.

Echipele de salvatori ale IGSU și echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN sunt deja pregătite pentru desfășurarea misiunii de sprijin.

06.02.2023

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu