Presedintele Germaniei: Comentariile anonime de pe Internet ar trebui interzise

Adaugat la data aprilie 15, 2017 cu niciun comentariu

Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, crede ca ar trebui sa fie interzis anonimatul pe Internet.
Acesta sustine ca ar fi de acord cu o initiativa care sa interzica comentariile anonime de pe Internet, ca un efort pentru a promova discutiile democratice si pentru a reduce instigarea la ura, arata Euronews.
Presedintele german considera ca folosindu-se de anonimat unele persoane ajung sa le hartuiasca pe altele si sa promoveze discursuri pline de ura.
“Comunicarea anonima favorizeaza derapajele verbale in cazul unor persoane”, sustine Frank-Walter Steinmeier, intr-un interviu, adaugand ca unii comentatori anonimi si-au pierdut orice control.
Steinmeier, care a fost si el tinta unor “mesaje ingrozitoare”, spune ca “distanta dintre extreme s-a redus considerabil” si ca “a devenit de neconceput ca celalalt sa aiba dreptate”.
Comentariul presedintelui vine dupa ce Guvernul Germaniei a aprobat saptamana trecuta un proiect prin care retelele de socializare ar urma sa fie amendate cu pana la 50 de milioane de euro daca nu elimina rapid discursurile ce instiga la ura.
Proiectul de lege a fost criticat in Germania pentru faptul ca ar pune in pericol libertatea de exprimare. Criticii spun ca acest proiect ofera companiilor private, nu instantelor, ultimul cuvant cu privire la ceea ce este ilegal intr-un discurs.

15.04.2017

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu