Președintele ASF, despre City şi Euroins: Niciuna dintre ele nu era Albă ca Zăpada, ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie

Adaugat la data martie 21, 2023 cu niciun comentariu

“Euroins și City Insurance nu au fost Albă-ca-Zăpada, ci Muma Pădurii”. Așa explică președintele ASF motivele pentru care s-au prăbuşit cele două companii de asigurări. Explicațiile au fost date parlamentarilor din comisiile de specialitate din Senat. Reprezentanții Euroins anunţă însă că vor contesta în instanţă decizia ASF și susțin că şi cei din conducerea Autorității au fost induşi în eroare. Tot astăzi, ASF a trimis către Ministerul de Finanțe propunerea ca preţurile RCA să rămână la nivelul lunii martie 2022.

Bordul ASF susține că de doi ani se luptă să dea în vileag nereguli grave pe care compania bulgară de asigurări Euroins le practică în România. Șefii Autorității au dat detalii senatorilor din comisiile de specialitate timp de două ore. Au susținut și că legislația națională și cea europeană i-a cam făcut “scăpați” pe cei de la Euroins. Dar acum toate documentele au fost trimise la Parchet, pentru anchetă.

Nicu Marcu, președintele ASFAceste companii, majoritatea dintre ele au fraudat. Aceste companii stăteau cu dosare sub masă pe care nu le înregistrau, aceste companii nu și-au înregistrat dosarele din instanță pe care le aveau în contabilitate și a trebuit să investigăm toate aceste lucruri. Riscurile lor se pot transfera pe reasigurare, la un reasigurator și vreau să fac mențiunea că acest reasigurator poate fi inclusiv în Insulele Caiman.

Cristian Roșu, vicepreședinte sectorului de asigurări și reasigurări din ASF: Singura lor găselniță a fost ca în februarie să ne aducă un contract de reasigurare cu un pitic de reasigurator prin care transferau toate activele și toate rezervele în străinătate. Era o fraudă premeditată. Acest contract a fost semnat pe data de 9 februarie. Și în contextul în care ei au arătat tot timpul că sunt foarte deschiși către Autoritate, noi am aflat de acest contract pe 17 februarie, din presă.

Conducerea ASF a trimis Ministerului de Finanțe o propunere de hotărâre de guvern ce prevede ca toate companiile de asigurări să practice pentru o perioadă de șase luni prețurile RCA din martie 2022.

sursa: TVR Info

21.03.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu