Premiu pentru Speranta TV la Gala Gesturilor de Suflet in Sanatatea Mintala

Adaugat la data octombrie 19, 2012 cu 2 comentarii

Realizatoarea emisiunilor medicale de la Speranta TV si Radio Vocea Sperantei, dr. Loredana Dumitrascu, a primit un premiu la categoria „Reflectarea sanatatii mintale in mass-media” in cadrul celei de-a VII-a editii a Galei Gesturilor de Suflet in Sanatatea Mintala.

Evenimentul, organizat anual de Fundatia Estuar impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din sectorul 6, a avut loc joi, 18 octombrie, la hotelul Marriott din Bucuresti si a avut ca scop celebrarea celor 19 ani de activitate in domeniul sanatatii mintale a fundatiei si recompensarea celor care au contribuit la promovarea sanatatii mintale.

In cadrul Galei Sanatatii Mintale de anul acesta au fost facute nominalizari pentru 12 categorii diferite, printre cei inscrisi in competitie numarandu-se persoane publice, specialisti ai unor ONG-uri, angajatori de top, persoane din mass-media, voluntari si beneficiari de servicii de sanatate mintala. Acestia au contribuit in ultimul an la imbunatatirea domeniului sanatatii mintale din Romania, sustinand prin orice mijloace campanii in favoarea persoanelor cu dizabilitati.

Organizatorii au motivat astfel nominalizarea si premierea Loredanei Dumitrascu: „In societatea actuala, incorsetata de prejudecati, probleme sociale majore, saracie si nu in ultimul rand de lipsa unor valori umane sau morale, d-ra Loredana Dumitrascu, realizator la postul de televiziune Speranta TV, a abordat in ultimul an, de mai multe ori, problema sanatatii mintale, considerata de cei mai multi ziaristi tabu sau doar generatoare de subiecte senzationale. Emisiunile d-rei Dumitrascu ies din tiparul general. Ea incearca sa inteleaga, sa explice si sa gaseasca solutii. Ecourile nu se lasa niciodata asteptate. Dupa fiecare emisiune, primim zeci de solicitari de ajutor, semn ca informatiile transmise isi ating scopul: acela de a informa corect, obiectiv, de a deschide suflete catre intelegere si compasiune si de a incuraja pe cei care sufera de o problema de sanatate mintala sa ceara ajutor” (www.galasanatatiimintale.ro)

Colaborarea dintre Radio Vocea Sperantei si Speranta TV, pe de o parte, si fundatia Estuar, pe de alta parte, a inceput in urma cu aproximativ 10 ani. In ultimele luni, specialistii – medici psihiatri, psihologi si asistenti sociali – au participat la doua editii ale emisiuniii „Salveaza-i viata” si la doua editii ale talk-show-ului „Starea de bine”, iar reportajul despre programul „Fara eticheta” pentru integrarea in munca a persoanelor cu probleme psihice a fost difuzat in cadrul emisiunii „Viata la superlativ”, avand-o ca invitata pe doamna Andreea Marin.

„Intr-o societate bulversata de tot felul de traume, Speranta TV si Radio Vocea Sperantei doresc sa ofere sprijin tuturor concetatenilor nostri. Ne procupa sanatatea fizica, mintala si emotionala, dar si cea sufleteasca. Incercam sa oferim ceva de calitate tuturor celor care se simt fara speranta. Credem ca este datoria noastra sa-i slujim pe cei pe care Isus Hristos i-a numit aproapele nostru”, a declarat Valeriu Petrecu, Directorul General al Centrului Media Adventist.

La acest eveniment a mai fost premiata si doamna conf. dr. Aurora Szentagotai de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei Cluj-Napoca, fost director al liceului Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj Napoca. Implicarea domniei sale ca psihoterapeut, ca formator de noi profesionisti in doemniul sanatatii mintale si ca educator pentru publicul larg a fost apreciata si rasplatita.

Cu ocazia Galei Gesturilor de Suflet in Sanatatea Mintala a avut loc si o licitatie a 19 obiecte apartinand unor personalitati din Romania, printre care doamnele Maia Morgenstern, Andreea Raducan, Paula Seling, Teo Trandafir, Maria Dragomiroiu si Mirabela Dauer.Banii stransi in urma licitatiei vor fi directionati catre centrele sociale Estuar din Bucuresti, Cluj, Ploiesti si Giurgiu. Acest numar de obiecte nu a fost ales aleatoriu, ci reprezinta numarul de ani in care Fundatia Estuar si-a facut simtita prezenta in societate si a adus zambetul pe buzele multor oameni aflati in situatii dificile de viata.

Cristina Isvan, redactor-sef, Speranta TV si radio Vocea Sperantei

5.435 Comentarii

  1. Frumos, e adevărat că poate nici eu nu sînt zdravăn la cap, din greşeală cîte topoare miam dat în cap vrînd să sparg lemne la şcoala generală nr 2 buftea, am fost paznic din 1987 pînă în 1989.

  2. FELICITARI DIN SUFLET SI DOMNUL SA FIE CU VOI SI PE MAI DEPARTE.

Lasa un comentariu