Premierul a anunțat că salariul minim crește cu 10%, iar salariile din construcţii, agricultură, industria alimentară rămân exceptate de la plata CASS

Adaugat la data septembrie 28, 2023 cu niciun comentariu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la debutul ședinței de guvern, creşterea cu 10% a salariului minim, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună.

Șeful executivului a mai spus că se renunţă la eliminarea excepţiilor de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru salariile din construcţii, agricultură şi industria alimentară, acestea urmând să rămână ca până în prezent.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că Guvernul se va reuni, luni, într-o şedinţă extraordinară pentru a rezolva situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara:  “Luni vom avea o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a rezolva situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de a proteja locurile de muncă ale celor 2.000 de angajaţi. Mâine mă voi duce personal acolo pentru a-i asigura pe oameni că-şi pot continua activitatea şi că-şi vor primi salariile în continuare pentru munca depusă.”

sursa: TVR

28.09.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu