Poziția Bisericii Adventiste cu privire la consumul de droguri în instituțiile de învățământ

Adaugat la data septembrie 17, 2019 cu niciun comentariu

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România dorește să reacționeze cu privire la declarațiile făcute de preşedintele executiv al Centrului Naţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, Gigel Lazăr, care a afirmat: “Putem discuta de consumatori tineri aproape în toate liceele din România,… iar în București nu mai există liceu fără consumatori de droguri”. Declarațiile au fost făcute pe baza statisticilor oferite de Centrul Naţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului. Ca urmare a acestor afirmații, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, dorește să afirme că în instituțiile de învățământ conduse și coordonate de către Biserica Adventistă, atât în București, cât și în țară, nu s-a sesizat niciun caz de consum de droguri și nu există tineri care să consume astfel de substanțe.
În același timp, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea reactionează pozitiv în ce privește parteneriatul încheiat de Centrul Naţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului și Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în baza căruia se vor derula în şcoli campanii de informare cu privire la efectele nocive ale consumului de droguri. Faptul că vârsta tinerilor care consumă droguri a scăzut în România este, într-adevăr, un motiv de îngrijorare.
Pentru o viaţă sănătoasă, Adventiştii de Ziua a Şaptea îndeamnă pe orice om să urmeze un stil de viaţă care evită produsele pe bază de tutun, băuturile alcoolice şi folosirea drogurilor.
Mai multe informații legate de convingerile pe care Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea le are legat de acest subiect, puteți găsi la urmatorul link:
http://www.adventist.ro/index/droguri/

sursa: https://www.facebook.com/adventist.ro/photos/a.568771926666937/1090179411192850/?type=3&theater

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu