Pledoarie pentru patrunjel

Adaugat la data mai 16, 2016 cu niciun comentariu

Noi studii sugerează că pătrunjelul, pe care mulţi îl desconsideră socotindu-l doar o simplă garnitură este de fapt un important ingredient al unei alimentaţii sănătoase.

Pătrunjelul este o adevărată farmacie. Conţine numeroase vitamine şi antioxidanţi inclusiv vitamina A, beta-caroten, vitamina C, vitamin E, zeaxantină, dar şi luteina, ataât de importantă pentru ochi. Totodată mica plantă aromată este plină şi de fibre şi minerale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu şi zinc.

Într-un studiu realizat în 2014, cercetătorii de la Universitatea din Verona au subliniat limitele medicamentelor antialergice în contexul în care valul de alergii provocat de poluare şi alţi factori de risc au determinat cercetătorii să analizeze potenţialul antialergic din substanţe naturale. Cercetătorii au stabilit că pătrujelul consumat consatant activează un hormon care reglează metabolismul ţesutului adipos, denumit adiponectina, care are şi propietăţi antialergice.

sursa: www.gandul.info

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu