Planuri pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, pe 6 mai

Adaugat la data aprilie 10, 2023 cu niciun comentariu

Planurile ce privesc ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea au început să fie dezvăluite gradual în Regatul Unit şi vor include proiecţii cu imagini ale bijuteriilor Coroanei pe faţada Turnului Londrei.

Expoziţia “Crown and Coronation Display”, produsă de Historic Royal Palaces şi Luxmuralis, va explora istoria încoronărilor regale prin intermediul unui spectaculos show muzical şi vizual.

Guvernul britanic a anunţat totodată noile locuri în care vor fi proiectate imaginile de la încoronarea Regelui şi a Reginei consoarte, iar numărul acestor spaţii a ajuns la 57, în contextul în care peste 100.000 de oameni vor urmări ceremonia în direct în oraşele lor natale.

Pentru a marca weekendul încoronării, comunităţile britanice sunt încurajate să se reunească în cadrul unor petreceri stradale duminică, 7 mai, la o zi după ceremonia programată la Westminster Abbey.

Peste 32.000 de pachete cu “prânzurile încoronării” au fost comandate şi aproximativ 50.000 de evenimente comunitare au fost planificate, la care ar urma să participe milioane de persoane.

De asemenea, vor exista sute de mii de oportunităţi pentru a participa la acţiunea de voluntariat “The Big Help Out”, luni, 8 mai (zi liberă în Regatul Unit), pentru a marca încoronarea noului suveran.

Organizatorii acestui proiect doresc să se asigure că încoronarea regală va lăsa o moştenire durabilă în rândul comunităţilor britanice, inspirând şi recrutând o nouă generaţie de voluntari.

Printre oportunităţile oferite se numără şansa de a deveni voluntar în cadrul unor organizaţii precum Scouts UK, Royal Voluntary Service, Guide Dogs, precum şi în cadrul numeroaselor mici grupuri locale care activează în domeniul voluntariatului.

10.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu