Piața americană riscă să fie invadată și de somon modificat genetic

Adaugat la data iunie 25, 2019 cu niciun comentariu

După porumb, cartof, tot felul de legume și cereale modificate genetic, piața americană riscă să fie invadată și de somon modificat genetic. Proiectul tocmai a primit aprobarea autorităților.

În statul american Indiana, mii de icre de somon sunt modificate genetic pentru a crește mult mai repede decât în mod normal. Containerele uriașe conțin o specie din Oceanul Atlantic căreia i s-a adăugat ADN-ul altor specii de pești. Rezultatul: Somonul atinge greutatea de adult în 18 luni, adică de două ori mai repede decât unul obișnuit.

Autoritatea Sanitară a stabilit că nu există niciun pericol alimentar și nicio diferență nutrițională între acest somon și unul obișnuit din Oceanul Atlantic, care a fost crescut în ferme piscicole și pe care îl găsiți azi în supermarket.

Producătorii acestui tip de peste intenționează să îl vândă de anul viitor restaurantelor și magazinelor din Statele Unite. Rămâne la latitudinea patronilor dacă își vor informa clienții ca somonul a fost modificat genetic, pentru ca legislația americană nu prevede obligativitatea inscripționării alimentelor modificate genetic, așa cum există în Uniunea Europeană. Oricine va putea consuma acest peste fără să știe cum a fost crescut.

25.06.2019

 

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu