Persoanele vulnerabile vor primi și anul viitor vouchere sociale pentru alimente

Adaugat la data noiembrie 19, 2023 cu niciun comentariu

Guvernul a decis să prelungească și anul viitor programul prin care persoanele vulnerabile primesc anual pe un card 1.500 de lei pe care îi pot cheltui cu alimente. Noutatea, potrivit unor surse, este că plafonul de care ţine cont Ministerul Muncii creşte de la 1.700 la 2.000 de lei. Asta înseamnă că mai multe persoane se vor încadra în program. Două milioane şi jumătate de români au primit anul acesta vouchere sociale.

Potrivit unor surse guvernamentale, în cazul pensionarilor, executivul va majora anul viitor plafonul până la care vor fi acordate voucherele pentru alimente. Acesta va crește de la 1.700 la 2.000 de lei.

Ajutorul de 1.500 de lei este oferit în 6 tranșe de 250 de lei, iar vârstnicii și persoanele cu venituri mici pot folosi acești bani pentru a plăti alimente și mese calde.

Anul acesta, ultimii bani vor fi virați la jumătatea lunii decembrie.

Guvernul le-a oferit anul acesta vouchere pentru alimente pensionarilor cu venituri sub 1.700 lei, persoanelor fără adăpost și celor cu handicap care au venituri mici, dar și altor categorii vulnerabile.

sursa: TVR

19.11.2023

5.472 Comentarii

Lasa un comentariu