Pe 23 august, pune capăt abuzului!

Adaugat la data august 19, 2014 cu niciun comentariu

Liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea îi invită pe membri să își unească forțele în lupta împotriva violenței domestice.

Pentru adventiștii de ziua a șaptea din întreaga lume, ziua de sâmbătă, 23 august, este dedicată luptei împotriva violenței domestice, a abuzului sexual și a maltratării. Cu această ocazie, întreaga comunitate este invitată să semneze o petiție online, afirmând public susținerea proiectului „Pune capăt abuzului!” (End it Now!) care, în acest fel, ar putea deveni o campanie la nivel global.

End-It-Now logo ENCu o frecvență anuală, în cea de-a patra sâmbătă a lunii august, ziua dedicată prevenirii violenței domestice și luptei împotriva abuzului are ca scop informarea publicului cu privire la acest „ucigaș tăcut”, dar și oferirea de resurse și suport pentru victime. În acest an, pastorii sunt invitați să descarce o predică având ca temă „Libertatea în relații” și materiale pentru un seminar, prin care cei prezenți să fie instruiți și motivați pentru combaterea acestei probleme. Materialele informative sunt realizate de Elaine și Willie Oliver, Directorii Departamentului Misiunea Familiei din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial. Cei doi îi invită pe toți membri să se alăture acestei inițiative globale.

„Îndemnăm fiecare biserică locală să participe la campania Pune capăt abuzului, cu ocazia Zilei de luptă împotriva violenței domestice”, a declarat Willie Oliver. „Abuzul în familii, chiar și în familiile din interiorul bisericii, este o realitate pe care trebuie să o abordăm cu compasiune, conștientizare și prin educație”.

Directorul Departamentului Misiunea Femeii, Heather-Dawn Small, a reafirmat nevoia ca bisericile locale să se implice în promovarea acestei inițiative. „Sunt foarte mulți oameni care suferă și care cred că Bisericii nu îi pasă. De aceea am adăugat această zi în calendarul Bisericii mondiale”. Small a mai adăugat că, uneori, abuzatorii își justifică violența prin apelul la Biblie. „Este o utilizare greșită a Cuvântului lui Dumnezeu și trebuie să îndreptăm acest lucru!”.

Campania „Pune capăt abuzului!” (End it Now!) este sponsorizată de nouă departamente ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. În anumite zone ale lumii, precum America de Sud, au fost inițiate demonstrații în piețe publice și parteneriate cu școli, având ca motto „Rupe tăcerea!”.

ADRA RO Leonard DorofteiȘi în țara nostră s-au desfășurat campanii originale de prevenire a violenței domestice. ADRA România a desfășurat în anul 2010 un proiect în care a fost implicat campionul mondial la box Leonard Doroftei. El s-a adresat bărbaților, provocându-i: „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”.

Anul trecut, în cadrul campaniei „Bărbați adevărați”, ADRA România a urmărit întărirea comportamentelor pozitive, în locul abordării clasice de condamnare a actelor violente. Femeile au avut ocazia să ofere soțului, partenerului sau tatălui fularul albastru, simbol al iubirii manifestate de acesta.

Ambele campanii au primit câte un premiu III la Galele Societății Civile din anii 2011 și, respectiv, 2014.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În acest centru, ADRA oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

Pentru a semna petiția „Pune capăt abuzului!” (End it Now!), apasă aici.

Pentru a descărca materialele despre „Libertatea în relații” pentru ziua de 23 august, dedicată luptei împotriva violenței domestice, apasă aici sau vizitează site-ul enditnow.org.

Îți recomandăm și o ediție a emisiunii „Loma Linda 360”, având ca temă violența domestică și consecințele ei asupra stării de sănătate fizică, psihică și socială, recunoașterea victimelor și posibilitățile de rezolvare a acestor drame.

Surse: Adventist News Network, ADRA Romania.

5.463 Comentarii

Lasa un comentariu