Reteta zilei – Paste cu legume

Adaugat la data iulie 21, 2015 cu niciun comentariu

Cui nu-i plac pastele? Fiecare om gaseste cel putin un mod in care prefera sa gateasca pastele si binenteles, sa le manance.
In 1740, Paolo Adami, a fost primul italian caruia i s-a acordat licenta pentru a deschide o fabrica de paste fainoase in orasul Veneția. O suta de ani mai tarziu, in Amalfi, au aparut primele mori de piatra care separau faina de tarate. Procesele de mecanizare, de-a lungul evolutiei pietei au facut posibil cometul cu paste fainoase.
La începutul secolului al XIX-lea, cel mai rafinat preparat culinar care se afla pe mesele nobililor, era praparat din paste, insa in scurt timp, pastele au devenit un obicei gastronomic in randul nobilimii, ca apoi, sa se raspandeasca rapid in randul intregii societati italiene.
Ipaste - curierulnational ronițial, pastele au fost asezonate cu sos de rosii si ulei, ca mai apoi atat bucatarii , cat si gospodinele sa-si aduca propriile idei creative, cum ar fi adaugarea diferitelor soiuri de branzeturi, peste, sosuri si legume. Pastele au devenit astfel principalul ingredient din bucatariile italiene. Marea dezvoltare a calitatii pastelor italiene, a fost strans legata de export, care, la sfarsitul secolului XX a ajuns la un nivel record de 70.000 de tone, dintre care multe au fost trimise în Statele Unite ale Americii. Mai tarziu, țarile importatoare au inceput sa produca utilaje proprii pentru fabricarea pastelor, iar acestea au reusit sa cucereasca intrega lume. De atunci, oamenii au inceput sa se refere la acest fenomen ca fiind „Industria de Paste”.

Daca va plac si voua, luati in calcul urmatoarea reteta!

Ingredientele necesare sunt:
200 g de paste
un morcov
un ardei rosu
un dovlecel
tofu
sare
piper
coriandru
naut/porumb

Pentru aceasta reteta sunt potrivite pastele farfalle, adica cele in forma de fundita.
Se pune un vas cu apa si putina sare pe foc. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa la fiert.
Se pregatesc legumele in urmatorul mod: se taie morcovul in felii oblice, apoi acestea se taie betisoare. La fel se va taia si dovlecelul. Ardeiul se va taia in sferturi, apoi in felii.
Se ia o tigaie antiaderenta si se va pune putin ulei de masline. Se va pune intai morcovul. Dupa un minut de va adauga putina apa si se va lasa la calit trei-patru minute dupa care se va pune ardeiul. Cand acesta se inmoaie putin, se pune si dovlecelul. La sfarsit se presara putin piper si coriandru.
Cand pastele sunt fierte, se strecoara, se pun legumele peste ele, dupa preferinta boabe de naut fierte in prealabil sau porumb si se amesteca. Se aleg farfurii mari, plate, se pun pastele in centru si se razuie tofu.

Ce ziceti? E o idee buna? Bunul gust e garantat! Nu ezitati sa aduceti la masa voastra aceste paste! Nu va mai trebuie nimic altceva!

Ramaneti in forma: mancati intelept!

21.07.2015

 

sursa foto: 1. bucataras.ro; 2. curierulnational.ro

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu