Papa Francisc în România. Măsurile speciale de securitate luate de autorităti și programul artistic din București

Adaugat la data mai 31, 2019 cu niciun comentariu

Cele mai importante activităţi de masă la care va participa Papa Francisc la Bucureşti vor avea loc la ora 17.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde, împreună cu Patriarhul Daniel, va saluta mulţimea, şi la ora 18.10, la Catedrala Sf. Iosif, unde va prezida Sfânta Liturghie, apoi va porni spre Piaţa Victoriei.

Traficul va fi restricţionat pe mai multe străzi din jurul catedralei, începând cu ora 11.00, iar Calea Victoriei, începând cu ora 16.00. Riveranii sunt rugaţi să nu îşi parcheze maşinile de pe străzile vizate. În caz contrar, ele vor fi mutate şi nu va exista o contravenţie.

Nouăsprezece sectoare sunt dedicate celor 25.000 de persoane care s-au înscris prin intermediul platformei, iar pentru acestea vor fi nouă puncte de acces.

Este necesar ca oamenii să aibă asupra lor un document de identitate. Facilităţi vor deservi toate sectoarele – toalete ecologice, coşuri de gunoi, puncte de alimentare cu apă. Ţinuta decentă şi un comportament adecvat se numără între cerinţe. Vor fi amenajate zone speciale, pregătite pentru persoane cu dizabilităţi şi pentru familii cu copii mici.

Este interzis accesul participanţilor în sectoare cu băuturi alcoolice, obiecte contondente, cu animale de companie.

După control de securitate, fiecare persoană va primi la intrarea în sectorul unde a fost arondat sacul pelerinului – care va conţine o şapcă, o pelerină pentru ploaie, un steguleţ cu drapelul, pe o parte, şi însemnele Vaticanului, pe alta, broşura cu programul, precum şi texte care vor fi citite şi cântate şi o decadă de rosariu.

Scaune de spovadă vor fi amplasate în mai multe puncte.

Accesul în zona Catedralei Sf. Iosif va putea fi făcut în intervalul orar 12.30 – 16.30, şi până la 17.30, în sectoarele din Piaţa Revoluţiei.

30.05.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu