Papa Francisc a vorbit la Vatican despre vizita în România: „A fost o mare bucurie!”

Adaugat la data iunie 05, 2019 cu niciun comentariu

Papa Francisc a vorbit miercuri, la Vatican, într-o audiență generală, despre vizita oficială în România care a avut loc la finalul lunii mai.

„A fost o mare bucurie să fiu un pelerin în România. Ca și creștin, am avut bucuria de a trăi un moment privilegiat al relațiilor frățești dintre biserici. În România, cea mai mare parte a creștinilor aparțin Bisericii Ortodoxe, coduse în momentul de față de Patriarhul Daniel, care este ca un frate al meu.

Comunitatea catolică, fie ea greacă sau latină, este vie și activă. Uniunea dintre toți creștinii, deși este nedesăvârșită, se bazează pe același botez și este pecetluită de sângele și de suferința îndurată împreună în timpurile întunecate ale progoanei – mai ales secolul trecut sub regiumul comunist.

Împreună cu patriarhul și cu Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe am avut o întâlnire foarte cordială, în care am insistat asupra voinței Bisericii Catolice de a păși împreună în memoria reconciliată, către o unire mai desăvârșită, pe care însuși poporul român l-a invocat în mod profetic în timpul vizitei Sfântului Ioan Paul al II-lea”, a spus Papa Francisc.

05.06.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu