Papa Francisc a ajuns la Budapesta pentru o vizită de trei zile în Ungaria

Adaugat la data aprilie 28, 2023 cu niciun comentariu

Papa Francisc a sosit vineri dimineaţa în Ungaria pentru o vizită de trei zile pe parcursul căreia are prevăzute, între altele, convorbiri cu premierul Viktor Orban şi care are loc în umbra războiului din Ucraina, precum şi a dezbaterilor cu privire la migraţie, informează AFP.

Papa a fost primit de ministrul ungar de Externe și de o delegație a reprezentanților cultelor religioase din Ungaria. Este prima deplasare externă a Papei de când a fost spitalizat pentru bronşită, în martie. Vizita în Ungaria va fi cea de-a 41-a călătorie în străinătate a Papei Francisc. Şeful Bisericii Catolice a călătorit în şaizeci de ţări de la alegerea sa în 2013.

În timpul celor trei zile ale vizitei, Papa va binecuvânta copii cu dizabilități, refugiați și săraci. De asemenea, se va întâlni cu președintele Ungariei și cu premierul Orban. Vizita Papei Francisc este considerată de analiști un adevărat premiu pentru Viktor Orban, care are păreri diferite față de Papa în diferite domenii, de la migrație la războiul din Ucraina

În ultima zi a vizitei este programată o grandioasă slujbă în centrul Budapestei.

Sunt prevăzute întâlniri cu personalități din cultură și știință, dar și o vizită la un adăpost pentru nevăzători patronat de biserica romano – catolică.

28.04.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu