Papa Francisc, 86 de ani, a dezvăluit duminica aceasta că a avut o “pneumonie acută” care a dus la spitalizarea lui la sfârşitul lunii martie

Adaugat la data mai 02, 2023 cu niciun comentariu

“Am simţit o durere puternică la finalul audienţei (din 29 martie), nu mi-am pierdut cunoştinţa“, a povestit papa argentinian în cursul unei conferinţe de presă la bordul avionului cu care se întorcea din vizita sa la Budapesta.

“Am avut febră mare şi (…) medicul m-a internat imediat”, a adăugat el, precizând că a avut o “pneumonie acută şi puternică, în partea inferioară a plămânului”.

“Organismul a răspuns bine la tratament. Slavă Domnului că vă pot povesti“, a adăugat suveranul pontif.

Papa a stat trei zile într-un spital din Roma înainte de a fi externat pe 1 aprilie după o cură de antibiotice.

În tinereţe, la vârsta de 21 de ani, Jorge Bergoglio a suferit de pleurezie acută, iar chirurgii au procedat la extirparea parţială a plămânului drept.

Acest ultim incident de sănătate a făcut obiectul unei comunicări confuze care a alimentat zvonurile în legătură cu sănătatea Papei Francisc, Vaticanul anunţând iniţial că este vorba despre o spitalizare pentru examinări programate, înainte de a indica că papa suferă de bronşită.

Întrebat despre următoarele călătorii, Papa Francisc a confirmat intenţia sa de a merge la Lisabona la începutul lui august pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, apoi la Marsilia în septembrie, precum şi în Mongolia.

“Programul (călătoriilor planificate) mă ţine în mişcare
“, a glumit el.

Sănătatea lui Jorge Bergoglio, ales în 2013, pare din ce în ce mai fragilă, în special din cauza durerilor de genunchi care îl obligă să se deplaseze într-un scaun cu rotile.

02.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu