Pană uriaşă de curent în Argentina şi Uruguay. 50 de milioane de oameni au rămas fără curent electric

Adaugat la data iunie 17, 2019 cu niciun comentariu

O pană de curent cum nu a mai fost niciodată în America de Sud a lăsat zeci de milioane de oameni fără energie electrică. Cele mai afectate țări au fost Uruguay și Argentina, unde președintele promite o investigație aprofundată după acest incident.

Ore în șir, oamenii au stat fără curent electric. Toată activitatea a fost blocată! Nu au circulat metrouri, tramvaie, autobuze. Traficul feroviar a fost anulat. Instituții, companii uriașe, mici afaceri  – toate au avut de suferit.

Pacienții internați, dependenți de echipamente medicale, au fost mutați în spitale dotate cu generator.

În Argentina, unde erau alegeri locale, oamenii au votat la lumina telefoanelor mobile, a lanternelor sau a lumânărilor.

Președintele argentinian a spus că pana a fost declanșată de o defecțiune a rețelei de coastă a țării, dar autoritățile nu știu ce anume a provocat această problemă.

Sistemul energetic e într-o stare deplorabilă în Argentina. Nu s-au mai făcut investiții în domeniu de ani de zile și s-a întâmplat deseori să se întrerupă curentul, dar niciodată pana nu a avut o așa amploare.

Situația s-a restabilit acum, dar au avut de suferit 55 de milioane de oameni: întreaga Argentină, tot Uruguayul și, parțial, Paraguay și Brazilia.

17.06.2019

5.419 Comentarii

Lasa un comentariu