Palatul Buckingham dezvăluie noi detalii despre ceremonia de încoronare a Regelui Charles, care va avea loc în mai puțin de trei săptămâni la Westminster Abbey

Adaugat la data aprilie 17, 2023 cu niciun comentariu

Douăsprezece piese au fost create special pentru acest moment, iar monarhul s-a implicat personal pentru ca programul muzical să fie perfect.

Compozitori din Regatul Unit au lucrat împreună la cele douăsprezece compoziții muzicale, create special pentru ceremonia de încoronare a lui Charles al III-lea.

Șase dintre acestea vor fi orchestrale, interpretate înainte ca suveranul să ajungă la Abaţia Westminster.

Vor fi artiști din opt orchestre de top din Marea Britanie și Canada, care aveau în trecut patronajul lui Charles. Se vor cânta și imnuri noi la încoronare.

Unul irlandez, preferat al Majestății Sale, și unul care va arăta admirația monarhului pentru diversitatea țărilor din Commonwealth.

Marșul încoronării lui Charles al III-lea va fi o piesă plină de bucurie și de afirmare a vieții. Textul a fost inspirat de Psalmul 98.

Pentru prima dată la încoronarea unui monarh britanic va fi interpretată o compoziție în limba galeză, sau „muzică tradițională arabă și irlandeză” și va cânta și un cor gospel.

Clădiri emblematice de pe întreg teritoriul Marii Britanii vor fi luminate cu proiecţii şi spectacole de lumini.

6.000 de militari ai Forţelor Armate ale Marii Britanii şi Commonwealth: soldaţi, marinari şi aviatori vor participa la două procesiuni magnifice. 60 de avioane vor efectua un zbor special.

A doua zi după ceremonie, atenţia se va îndrepta către Castelul Windsor, unde 20.000 de oameni, vor participa la concertul de încoronare, transmis de BBC şi posturile de radio.

17.04.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu