Pâinea cea de toate zilele – 25.01.2012

Adaugat la data ianuarie 26, 2012 cu 3 comentarii

[FMP]http://sperantaftp3.crestin.tv/painea3/ep206.flv[/FMP]

5.463 Comentarii

 1. Buna Andra,
  Descrierea pe care domnul Cristescu a facut-o sotiei lui Lot se poate citi in cartile unor comentatori biblici. Intr-o carte a uneia dintre ei (Ellen White) am gasit personal o mica descriere (asemanatoare cu cea facuta in emisiune) a caracterului doamnei Lot.
  Sunt femeie casatorita, iar in urma emisiunii de care vorbesti am inteles mai bine un lucru: atat sotul cat si sotia isi influenteaza foarte mult partenerul (cu sau fara voie).
  Exista multe cazuri in care unul dintre ei (el sau ea) are o personalitate mai puternica, iar partenerul cedeaza de dragul pacii. Domnul Cristescu a precizat ca situatia se poate aplica atat barbatului cat si femeii.
  Sper sa-ti fie de ajutor.

 2. Stimate domnule Lucian Cristescu,

  Asa cum am mai scris si anterior, apreciez aceasta emisiune si explicatiile pe care le dati cu privire la textul Bibliei.
  Totusi, ceea ce ati spus in aceast episod despre sotia lui Lot este, cred eu, bazat pe o idee preconceputa a lumii contemporane (si nu numai) ca barbatul este un individ incapabil, o carpa (cum se spune in popor) cu care femeia face ce vrea si ca toate relele care i-se intampla unui barbat insurat sunt cauzate de nevasta rea pe care si-a ales-o (daca putem spunea asa, caci, conform teoriei acesteia, el nu prea a avut de ales, fiind vrajit de privirea ei, fara posibilitae de aparare).
  Trebuie sa va spun ca, desi eu sunt incepatoare in cele ala Bibliei si nu am citit-o inca integral, am citit deja o mare parte din ea (Geneza – Psalmi + cele 4 Evanghelii + mai multe texte din Vechiul si Noul Testament) si nu am gasit niciunde argumentatie pentru cele spuse de dumneavoastra despre aceasta femeie.
  Referitor la textul din Geneza, eu va pot oferii o explicatie alternativa:
  Ingerul a decis sa salveze familia lui Lot pentru ca, la fel ca si in cazul lui Noe, a vazut ca Lot a avut o influenta asupra sotiei si copiilor lui si ca, desi nici unul dintre acestia nu era perfect, mai aveu o sansa de a fi salvati daca ar fi fost scosi din mijlocul acelor influente negative. Sotia si cele 2 fiice, 3 femei ascultatoare, supuse autoritatii sotului, respectiv tatalui, l-au urmat pe Lot atunci cand acesta a iesit din Sodoma. Totusi, cel putin 2 fete ale lui Lot, care erau maritate, au ramas in cetate. Auzind zgomotul si stiind ce se intampla, mama lor (nevasta lui Lot), s-a intors inapoi, intr-o incercare disperata de a-si salva fiicele, asa cum aproape orice mama ar face, chiar cu eforturi ilogice, oricat de inutile li s-ar parea altora.
  Nu am pretentia ca ceea ce am spus eu sa fie adevarat, dar ar putea fi (total sau partial). Idea este ca nu cred ca este ok sa presupunem ce s-a intamplat acolo unde Biblia nu ne spune pentru ca avem tendinta de a judeca din prisma propriilor experiente, a educatiei si a ideilor induse de societatea in care traim, fara a lua in considerare limitarile gandirii noastre.

  Cu deosebita consideratie,
  Andra.

 3. Domnule Cristescu mi-ar placea sa vad emisiunea care trateaza subiectul potopului si arca lui Noe ,i-mi puteti spune unde as putea sa-l vad ? va multumesc.

Lasa un comentariu