Oraselul Copiilor, editia a II-a, la Sibiu

Adaugat la data iunie 27, 2011 cu niciun comentariu

Duminică, 12 iunie, a avut loc la Sibiu cea de-a II-a ediţie a Orăşelului Copiilor ce s-a desfăşurat în parcul “Sub Arini”. La ora 10:30, unul dintre copii, un organizator şi un reprezentant al Poliţiei au tăiat panglica de inaugurare a orăşelului, moment ce a marcat deschiderea oficială a evenimentului.

La această manifestare au fost prezente mai multe instituţii sibiene: Poliţia Judeţeană, Pompierii, Jandarmii, Agenţia Naţională Antidrog Sibiu, S.M.U.R.D, Centrul Chinologic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia locală, Teatrul Gong, Muzeul de Etnografie, ultimele trei alăturându-se instituţiilor ce au participat şi anul trecut.

Copiii au primit un „paşaport” la intrare care a trebuit vizat de fiecare dintre instituţii, la final (adică la „Primărie”) fiecare copil urmând să primească o diplomă de participare.

“Orăşelul a fost vizitat oficial de 527 de copii cu ‘paşapoarte’, fără să ştim care a fost numărul celor neînregistraţi. ‘Instituţiile’ prezente în acest orăşel au arătat micilor vizitatori cu ce se ocupă, care este rolul lor şi prin informaţiile şi activităţile prezentate au urmărit să le stârnească interesul”, a precizat Ionel Oglan din partea organizatorilor.

Cele mai îndrăgite de copii au fost maşinile de pompieri, de poliţie şi ATV-ul jandarmeriei montane, cei mici fiind curioşi la aceste standuri despre activităţile în care sunt folosite. Reprezentantul Poliţiei Judeţene, Christian Stanciu, s-a declarat mulţumit de reacţia şi interesul manifestat de copii, sperând ca în viitor unii dintre ei sa devină poliţişti.

Organizatorii şi-au manifestat la final mulţumirea faţă de credincioşii adventişti de ziua a şaptea care şi-au oferit sprijinul în mod voluntar pentru realizarea acestui eveniment. Voluntarilor sibieni li s-au alăturat cei din: Făgăraş, Mediaş, Agnita, Cristian, Gura-Râului, Târgu Mureş şi Braşov

5.491 Comentarii

Lasa un comentariu