O persoană a fost rănită, după vijelia puternică de vineri seară, din Capitală. Zeci de copaci, puși la pământ de vânt, 19 mașini distruse

Adaugat la data mai 19, 2023 cu niciun comentariu

O furtună s-a abătut surprinzător asupra Capitalei, spre finalul unei zile cu soare și temperaturi de vară. În câteva minute, rafalele de vânt au devenit foarte puternice și au pus la pământ zeci de copaci și panouri. O femeie a fost rănită, iar 19 mașini, avariate. Meteorologii au emis mai multe atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic, dar şi de ploi şi grindină în mai multe judeţe din centrul şi sudul ţării. Astfel de fenomene vor mai fi și în zilele următoare, avertizează specialiștii.

Până la ora 18.00 au fost anunţate intensificări ale vântului, care au atins la rafală 55-60 km/h.

În doar câteva minute, cerul Capitalei s-a întunecat, iar vântul a început să sufle cu putere. În zona Dorobanți au fost puse la pământ gardul și panourile publicitare de lângă un șantier.

Linia 19 de tramvai a fost blocată în zona Bd. Șincai/Bd. Tineretului, pe ambele sensuri, de un copac căzut pe rețeaua de contact.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a avut 39 de intervenții în Capitală, pentru îndepărtarea a 34 de copaci, a mai multor elemente de construcție desprinse de vânt și a unei schele.

Au fost avariate 19 autoturisme.

O persoană a fost surprinsă de un copac căzut pe Aleea Barajul Sadului. Victima a fost scoasă și transportată la spital.

Localităţi din 7 judeţe s-au aflat vineri seară sub avertizări nowcasting cod galben de vijelie, averse şi descărcări electrice.

S-au semnalat averse, însoţite de descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi vânt în judeţele Caraş-Severin, Olt, Dolj, Galați, Cluj, Mehedinți și Sălaj.

Astfel de episoade s-ar putea repeta tot mai des, mai ales că ultimele zile din luna mai, dar și începutul lunii iunie vor aduce temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Ploile vor cădea în cantități însemnate, în special în regiunile sudice, sud-vestice, dar și nord-vestice.

19.05.2023

 

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu