Noutati despre eliberarea pastorului Antonio Monteiro

Adaugat la data ianuarie 14, 2014 cu niciun comentariu

Cele 22 de luni de detenție arbitrară au luat sfârșit pentru Monteiro; alți inculpați în același proces sunt condamnați la închisoare

Monteiro Out

Pastorul Monteiro își ia rămas bun de la un gardian la ieșirea din Penitenciarul Civil din Lome, Togo. Foto: ANN

Pastorul adventist de ziua a șaptea Antonio Monteiro a fost eliberat ieri dupa amiază din închisoarea din Lomé, Togo. Timp de aproape doi ani, el a fost închis – alături de alte patru persoane – sub acuzația de conspirație la comiterea uneor crime, iar cazul lui a atras atenția Bisericii Adventiste la nivel mondial.

Monteiro a fost eliberat din Penitenciarul Civil din Lomé luni la ora 16.30, după ce a fost achitat prin verdictul dat de Curte duminică dimineața. Celălalt membru al Bisericii Adventiste, Bruno Amah, se află încă în detenție, fiind condamnat de un juriu la închisoare pe viață. El își evaluează în acest moment opțiunile legale de atac a acestei sentințe.

Monteiro Family

Pastorul Antonio Monteiro s-a întors la familia sa după aproape 22 de luni petrecute în închisoarea din Lome, Togo. Foto: ANN

Pastorul Monteiro a fost întâmpinat la ieșirea din închisoare de echipa de juriști care l-a reprezentat în timpul procesului și de oficiali ai Bisericii Adventiste din regiunea Sahel, unde Monteiro lucre ca director al Departamentului Misiunea Familiei încă din anul 2009. Monteiro este originar din republica insulară a Capului Verde, unde se va întoarce în curând.

Președintele Bisericii Adventiste la nivel mondial, pastorul Ted N.C. Wilson, a stat de vorbă cu Monteiro la telefon. Wilson a declarant că Monteiro a mulțumit întregii biserici pentru susținere. Milioane de adventiști de ziua a șaptea din întreaga lume s-au unit în rugăciune, au lansat campanii în social media, au trimis scrisori oficialilor guvernului și diplomaților și au semnat o petiție online care cerea eliberarea lui Monteiro și a celorlalte personae implicate în acest caz.

Rămâneți alături de pagina sperantatv.ro pentru informații noi referitoare la situația din Togo.

Sursa: Adventist News Network

5.471 Comentarii

Lasa un comentariu