Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Veteranilor de Război: România le datorează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială

Adaugat la data aprilie 29, 2023 cu niciun comentariu

România datorează veteranilor de război independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială, dedicându-le o zi de reamintire a eroismului lor şi de exprimare a recunoştinţei care li se cuvine pentru totdeauna, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a transmis Sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

“România îi onorează astăzi pe veteranii de război cărora le datorează independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială, dedicându-le o zi de reamintire a eroismului lor şi de exprimare a recunoştinţei care li se cuvine pentru totdeauna. Dacă trăim într-o ţară care ne aparţine pe deplin şi căreia îi putem hotărî singuri destinul, este pentru că am avut nu doar visul despre un destin românesc în istorie, ci şi bravi români care au apărat acest vis cu arma în mână în Războiul de Independenţă din 1877 şi în cele două războaie mondiale din secolul trecut”, a spus Nicolae Ciucă în mesajul său.

Premierul a subliniat că ultimii veterani de război în viaţă ai României merită preţuirea caldă a generaţiilor prezente pentru că reprezintă istoria glorioasă a ţării noastre.

“Noi, cei din generaţiile din prezent, avem privilegiul de a fi martorii ultimilor veterani români în viaţă ai celui de-Al Doilea Război Mondial, 1.096 de veterani şi veterane şi 24 de văduve de război. Să le arătăm preţuirea caldă pe care o merită şi pentru că sunt istoria noastră glorioasă vie, reuşind încă o mare victorie a sufletului după război, aceea de fi împăcaţi şi a atinge o frumoasă vârstă dincolo de încercările, suferinţele şi pierderile prin care au trecut”, a arătat Ciucă.

Totodată, şeful Executivului a reliefat importanţa ce trebuie acordată campaniei “Recunoştinţă veteranilor de război”.

29.04.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu