New York este primul stat din America ce interzice gazul natural și alți combustibili fosili în clădirile noi, în încercarea de a diminua poluarea

Adaugat la data mai 05, 2023 cu niciun comentariu

Mai precis, se interzic sobele cu gaz, cuptoarele și încălzirea cu propan și se încurajează utilizarea aparatelor ecologice, cum ar fi pompele de căldură și sobele cu inducție. Cei care dețin aparatele ce au devenit acum interzise nu sunt obliați să le arunce. Legea prevede pentru viitor. Sunt vizate cele mai multe clădiri rezidențiale noi. Până în 2026, clădirile cu mai puțin de șapte etaje trebuie să aibă doar încălzire electrică. Iar cele mai înalte trebuie să se alinieze măsurii până în 2029.

Sunt exceptate clădirile comerciale și industriale mari, cum ar fi magazinele, spitalele, spălătoriile și restaurantele. Chiar și așa, sunt așteptări ca impactul asupra mediului să fie semnificativ, dat fiind că 32% din emisiile statului New York vin de la clădiri, conform unui raport din 2022.

Alex Beauchamp, directorul regiunii de nord-est la Food & Water Watch, o organizație non-profit de mediu care se concentrează pe probleme legate de hrană și apă, a numit acordul „un pas istoric”, dar a spus că statul se mișcă „prea încet” în ceea ce privește acțiunea climatică. „New-yorkezii rezistă combustibililor fosili oriunde apar, de la centralele electrice care ne poluează aerul, până la conductele care pun comunitățile noastre în pericol. Acum clădirile pot face parte din soluție. Nu vom înceta să luptăm până nu vom pune capăt dependenței noastre devastatoare de combustibilii fosili”, a punctat Beauchamp.

Industria gazelor naturale, însă, a criticat noua lege. „Orice impuls pentru interzicerea gazelor naturale ar crește costurile pentru consumatori, ar pune în pericol progresul de mediu și ar interzice o energie accesibilă populațiilor defavorizate”, a declarat președintele și CEO-ul Asociației Americane de Gaz, Karen Harbert, într-un comunicat.

Pe lângă interzicerea gazelor naturale, prin noul buget al statului New York, se mai alocă bani și pentru alte măsuri de combatere a schimbărilor climatice, precum crearea de proiecte publice de energie regenerabilă.

05.05.2023

5.436 Comentarii

Lasa un comentariu