Muzicienii ies în stradă după ce o orchestră londoneză îi lasă neplătiți de luni de zile

Adaugat la data februarie 11, 2024 cu niciun comentariu

Se solicită întăriri de urgență pentru a permite desfășurarea evenimentului Orchestrei de Cameră din Londra de la Cadogan Hall, după un protest din cauza întârzierilor de plată, transmite The Guardian.

Când dirijorul Christopher Warren-Green a ridicat bagheta pentru a începe concertul de la Cadogan Hall din Londra, miercurea trecută, nu era clar ce se va întâmpla.

Repetiția anterioară cu Orchestra de Cameră din Londra (LCO) nu decursese bine. Jumătate dintre muzicieni au plecat în semn de protest față de modul în care au fost tratați în ultimele cinci luni, timp în care niciunul dintre ei nu a fost plătit.

„Este o adevărată bătălie să lucrezi ca muzician profesionist în acest oraș acum”, a declarat un muzician al LCO pentru Observer. „Nu suntem plătiți prea mult și, prin urmare, trebuie să ne facem alte slujbe, menținându-ne în același timp orele de cântat. Așa că, cu siguranță, trebuie să fim plătiți atunci când lucrăm.”

A fost o luptă pentru a găsi suficienți muzicieni care să permită desfășurarea concertului în sala de 953 de locuri din Chelsea. Directorul general al orchestrei, Jocelyn Lightfoot, a declarat între timp pentru Observer că plățile întârziate au fost efectuate săptămâna trecută.

sursa: G4Media

11.02.2024

5.490 Comentarii

Lasa un comentariu