Momente desprinse parcă dintr-un basm, trăite de cei care au venit să îl vadă pe Regele Charles al III-lea

Adaugat la data mai 06, 2023 cu niciun comentariu

A fost o atmosferă extraordinară ieri pe străzile Londrei, am fost în mulțime atunci când Prințul, Prințesa de Wales și Regele Charles al III-lea au ieșit să stea de vorbă cu oamenii.

Au fost momente impresionante. Foarte mulți turiști străini au povestit că li se părea că trăiesc momente desprinse dintr-un basm.

Ceremonia de încoronare va începe astăzi la ora 12.53, când Regele Charles al III-lea și Regina Camilla vor ajunge la Poarta de Vest a Abației Westminster și vor intra în catedrala veche de peste 900 de ani.

Întreaga festivitate va dura aproximativ două ore și 10 minute. Vor fi 2.100 de persoane în lăcașul de cult, inclusiv șefii de stat, dar și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care sunt susținute de familia regală britanică.

Va fi o ceremonie impresionantă, care va readuce în actualitate tradiții și obiceiuri vechi de sute de ani, unele din Evul Mediu. Întregul eveniment va fi coordonat de Ducele de Westminster, finul Regelui Charles și nașul Prințului George.

Va exista și un campion onorific al regelui – o tradiție veche de peste 600 de ani. Rolul lui istoric era de a-i provoca la duel pe toți cei care contestau dreptul regelui la tron.

06.05.2023

5.434 Comentarii

Lasa un comentariu